Meesters in groei

Palmen

 

Palmen zijn er in zo’n 4.000 soorten, de meeste soorten vinden hun oorsprong in de subtropen of tropen.

 

De bekendste palmensoorten voor huis, kantoor, hotel of school zijn de Areca palm en de KENTIA palm. Blom KENTIA Palmen heeft voor de KENTIA gekozen, omdat het een mooie, exclusieve, sterke palm is. Hij is makkelijker te onderhouden dan b.v. een Areca palm.

 

De KENTIA verdraagt nl. een schaduwrijke omgeving. Ook de historie van deze KENTIA palm heeft mede de keuze bepaald.

 

KENTIA

 

De KENTIA is herkenbaar aan zijn donkergroene, brede, geveerde blad. Een plant met een toef van frisgroene bladeren.

 

De ‘Koning onder de palmen’ zuivert de lucht, door schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen. Dit voorkomt branderige ogen en verminderd hoofdpijn. Ook verhoogd deze plant de luchtvochtigheid. En wat erg kenmerkend is voor de KENTIA dat hij energie oplevert.

 

Howea forsteriana

 

De KENTIA-palm heet eigenlijk Howea forsteriana.  Hij is afkomstig van Lord Howe, een eiland voor de oost kust van Australië. Het is uniek dat de KENTIA alleen op Lord Howe is gevonden. Overal waar deze palm dus staat is hij niet van natuurlijke oorsprong.

 

Hollywood palm

 

Je ziet de KENTIA-palm vaak in speelfilms. Speelfilms die ook ver terug gaan in de tijd. Hierdoor heeft hij de bijnaam ‘Hollywood Palm’ gekregen.

 

Kamerplant

 

Een winterzonnetje vindt de KENTIA wel lekker, maar de felle zomerzon vindt deze palm maar niets. Het liefst staat een KENTIA op een lichte warme standplaats, zonder direct zonlicht.

 

Kwaliteit gewaarborgd

 

Sinds de jaren 90 ontvangen Blom KENTIA Palmen verschillende certificaten van de stichting MPS (More Profitable Sustainability), zoals MPS-A, MPS-GAP en MPS-SQ. Die certificaten tonen aan dat Blom KENTIA Palmen voldoet aan de eisen die aan arbeidsomstandigheden milieu en duurzaamheid gesteld worden. Het bedrijf voert dan ook met trots het MPS Florimark, hét label voor duurzaamheid.

 

Blom KENTIA Palmen

Meesters in groei

Rietwijkeroordweg 59

1432 JG  Aalsmeer

Tel: +31 (0)20 547 11 90

Fax: +31 (0)20 547 11 99

Email: info@kentia.com